Extra letterlijke transcriptie

Wil je een zo getrouw mogelijke weergave van de opname, kies dan voor een extra letterlijk transcript. Hierbij geven wij niet alleen alle haperingen, stopwoordjes en herhalingen weer maar ook alle achtergrondgeluiden (hoesten, snikken, deur open/dicht et cetera).

Om je een goed beeld te geven van een extra letterlijk transcript zie je hieronder de eerste twee minuten van een geluidsfragment van College Tour (interviews Twan Huys met Mark Rutte).

Extra letterlijk uitgewerkt

[applaus]

I: Goedenavond en welkom bij College Tour. Volgens de parlementaire pers is hij de beste politicus van dit jaar, maar zijn carrière verliep grillig. Een politieke strijd met Rita Verdonk kostte hem bijna de kop, maar nu is hij dan een van de jongste premiers die het land ooit heeft gehad en dit is zijn allereerste grote televisie-interview. En daarom hier op zijn oude universiteit in Leiden interview ik samen met 600 studenten, in de Pieterskerk, de premier van dit land, Mark Rutte.

[applaus]

R: Hi Twan.

I: Welkom. Ga zitten. Ik vergat er nog een te melden man van het jaar, ook nog.

R: Ja, i ik ik dacht al eh klein foutje maar […]

I: Ja [lacht] maar Een Vandaag eh heeft u overgeslagen he. Dat had nog gekund politicus van het jaar.

R: Ja, daar is Emile Roemer begrijp ik eh de winnaar dus geworden.

[applaus]

R: En eh ja […] [lachen]

I: [lacht] Ja we hebben twee SP’ers in de zaal.

R: Nou, zal toch wel […] [lacht]

I: Steek je hand maar op. Ja.

R: En zeer verdiend, zeer verdiend echt hele gewaardeerde collega.

I: Leiden, dit is uw oude universiteitsstad. Ehm wat was u voor een student in de jaren dat u hier was?

R: Ja, ik was als student redelijk actief in mijn studie, maar ik was vooral daarnaast heel actief. Eh dus ik heb er altijd heel veel naast gedaan. Eh een aantal jaren voorzitter geweest van de liberale jongerenorganisatie JOVD. Ik was actief in de muziekwereld, eh begeleidde een aantal klassieke zangers, gaf wat pianoles, dus ik deed er veel naast.

woordelijke transcriptie?


letterlijke transcriptie?


Wanneer kies je voor extra letterlijk transcriberen?

Je kiest voor een extra letterlijke transcript bij bijvoorbeeld medische interviews met patiënten waarbij je alle geluiden van emoties en dergelijke weergegeven wilt hebben.

Uiteraard is het mogelijk om bij een extra letterlijk transcript extra’s toe te voegen zoals bijvoorbeeld tijdsaanduidingen (timestamps).
al vanaf

1,53p/m
  • met 1 spreker
  • goede kwaliteit audio


maak een audio bestand

upload het bestand

kies de vorm van uitwerking

nu zijn wij aan de beurt

binnen 3- 5 werkdagen je Word-bestand